Över60 årvid din sida…

Varje minut, varje timme, varje dag är en överraskning för den som vill ta vara på den. 1962 konstruerade en ung man en husvagn i sin fars snickeriverkstad. Det var början på historien. I slutet av 70-talet inspirerade en resa till USA grundaren av Pilote att skapa den första husbilen och med den ett helt nytt sätt att uppleva semestern. Mer frihet, mer självständighet och en helt ny smak av äventyr.

Sedan 1962 har våra höga standarder tagit dig längre.

På Pilote har vi konstruerat och tillverkat våra husbilar i över 60 år med samma idé i åtanke: att föreställa oss att vi åker iväg med dig, ombord på din Pilote.

Det är därför var och en av de 600 personer som arbetar i vårt team odlar den höga standard, kvalitetsmedvetenhet och respekt för kunden som de har ärvt generation efter generation. Innovation och erfarenhet, industriella processer och traditionella metoder, kreativitet och tillförlitlighet – allt detta finns i varje husbil, skåpbil och husvagn från Pilote.

Alltid redo för en unik sensorisk utflykt.

Oavsett om du alltid är redo att smita iväg överallt eller träffa vänner i dina favoritregioner. Oavsett om du reser som ett par, med vänner eller med din stam. Oavsett om du är på väg till okända eller välbekanta länder.

Pilote tar dig vidare i din jakt på upptäckter och dina drömmar om en ny miljö.

Friheten att göra vad du vill

Historien fortsätter, med dig


1962

Den första husvagnen byggdes i La Limouzinière av André Padiou i hans fars snickeriverkstad. Därefter startade han sitt eget företag.


1965

Verkstaden blev för liten. Den första fabriken byggdes i närheten. Lokalerna byggdes ut flera gånger fram till 1975.


1976 – 1978

En resa till USA inspirerade företaget att ta fram sin första husbilsmodell: R430 nasturtium. Den skulle ha hetat Rally, men i sista minuten döptes den om till Pilote. På den tiden var företaget en pionjär. Det registrerade också sin första utländska försäljning.


1981

Företaget uppfinner profilkonceptet. I takt med att verksamheten växte byggde Pilote ut sina produktionsanläggningar.


1985

Pilote lanserar sin första integrerad, R800DA.


1992

Pilote gör husbilar tillgängliga för alla genom lanseringen av First by Pilote-serien.


1999

Paris-Dakar: en husbil, som körs av Laurent Bourgnon, deltar i tävlingen för första gången. Denna händelse inspirerade varumärkets nya slogan: “Live on the planet”.


2004

Invigning av en ny pilotanläggning på 10.000 m² i La Membrolle-sur-Longuenée, nära Angers.


2011

Pilote ger sig in på marknaden för ombyggda skåpbilar för att erbjuda det rätta fordonet för alla husbilsförare.


2015

Återkomsten av de symboliska Galaxy- och Pacific-serierna. Pilote utvecklar ett brett sortiment av produkter.


2020

Pilote återlanserar husbilar utan fasta sängar: otroligt kompakta modeller med exceptionellt stort boendeutrymme. Pilote har blivit marknadsledande i Frankrike.


2023

För att fira sitt 60-årsjubileum och ytterligare understryka sina drömmar om äventyr och gränslösa resor presenterar Pilote Atlas, sin nya serie på ett Ford-chassi.

Alltid redo för det
Fortfarande pilot